ijournal.cz

Soutěžte o vstupenky do Botanické zahrady hl. města Prahy a navštivte vinobraní sv. Kláry

red Zdroj: Botanická zahrada hl. města Prahy 11.8.2017 Soutěže
Milovníci vína by si v diáři měli poznamenat víkend 16. a 17. září. V tomto termínu ožije jedna z nejstarších vinic v Praze oslavou sklizně. Vinobraní sv. Kláry představí vinařskou produkci jak místní, tak i dalších vinařství z Čech a Moravy. Kromě vína a burčáku můžete v letošním roce ochutnat také novinku v podobě pálenek z aromatických vinných odrůd sklizených na vinici sv. Kláry. Chybět nebude ani doprovodný hudební program. Zaposlouchejte se sklenkou v ruce do tónů folku, typických cimbálovek či jazzu a to jak na samotné vinici, tak v rozkvetlé Ornamentální zahradě. Program bude probíhat po oba víkendové dny od 10:00 do 19:00.

Vinobraní_sv._Kláry_2
Doprovodný program:


Sobota 16. 9.

11.00 – 14.00 – Kamarádi trampské písně (KTP Mladá Boleslav)

17.00 – 19.00 – Fotr a kolektiv

 

Neděle 17. 9.

11.00 – 13.00 – Cimbálovka Horsák

13.00 – 15.00 – Třehusk

15.15 – 16.30 – Kapičky

17.00 – 19.00 – Cimbálovka Trnka

Po oba dny si od 15.00 do 17.00 nenechte ujít jazzové vystoupení skupiny J.J.Jazzmen v Ornamentální zahradě. Změna programu vyhrazena.

Vinobraní_sv._Kláry

Návštěvníci vinobraní by si neměli nechat ujít zejména místní vinné šampiony, a to Rulandské modré rosé 2016, vítěze kategorie růžová vína a klarety v Národní soutěži vín pro vinařskou oblast Čechy 2017, a Rulandské modré – výběr z hroznů 2012, vítěze kategorie červených suchých a polosuchých vín na soutěži Král vín 2016.

Na své si samozřejmě přijdou i milovníci tradičního burčáku. „V loňském roce se ho během vinobraní prodalo 1200 litrů. I letos ho bude dostatek. Nabídka bude tradiční, tedy jak bílý, tak červený burčák z odrůd Müller Thürgau, Chrupka bílá a Modrý Portugal,“ uvedl Martin Beránek, kurátor vinice sv. Kláry.

Matolinový_destilát

Novinka

V letošním roce doplnila nabídku Vinotéky sv. Klára limitovaná edice odrůdových matolinových pálenek. „Matoliny jsou výlisky získané při zpracování hroznů. Ty jsme následně zpětně hydratovali zbytkem vinného moštu a vzniklou směs zakvasili, vylisovali a vypálili. Používáme postup v podstatě odpovídající technologii výroby italské grappy. My ale tento název nesmíme používat, jelikož se jedná o chráněné označení původu,“ upřesňuje Martin Beránek.

Soutěžní otázka:
Kolik vinných odrůd bylo použito při výrobě odrůdových matolinových pálenek v letošním roce ve Vinici sv. Kláry?

a) 2
b) 3
c) 4

Odpovězte správně na soutěžní otázku a vyhrajte 2 vstupenky do Botanické zahrady hl. města Prahy. Odpověď pošlete nejpozději do 20. srpna 2017 půlnoci na e-mailovou adresu: redakce@ijournal.cz. Do předmětu uveďte Soutěž – vinobraní. Nezapomeňte rovněž na svou korespondenční adresu pro odeslání výhry.

Nápovědu najdete na webu:

http://www.botanicka.cz/hlavni-stranka/o-nas/novinky/pritvrdili-jsme….html?page_id=5611


 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Botanická zahrada hl. města Prahy