Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Pondělí, 21.Květen 2018
ijournal.cz

Nový vypečený blog o pečivu DOKŘUPAVA.CZ

red Zdroj: www.DOKRUPAVA.CZ 8.10.2015 Rady, tipy, názory

Nový vypečený blog o pečivu DOKŘUPAVA.CZ přináší pravidelnou kulinární inspiraci a zajímavosti z oblasti výživy i gastronomických trendů.

dokrupa pecat vyberVaření a zkoušení nových kulinárních trendů je u Čechů čím dál tím populárnější. Lidé chtějí ochutnávat nové kombinace ingrediencí, objevovat netradiční postupy a zároveň se o jídle dozvídat více informací. Novým blogem, který jim přesně takovouto pravidelnou kulinární inspiraci přinese, je vypečený blog nejen o pečivu DOKŘUPAVA.CZ.  Blog je určen jak úplným začátečníkům v kuchyni, tak i všem pokročilým gurmetům, kteří se nechají zlákat novým pohledem na pečivo a jeho využití v gastronomii. Hlavní kreativní tým blogu DOKŘUPAVA.CZ tvoří dvě ženy a jeden muž, pro které je pečivo a vaření obecně nekonečnou inspirací a nedílnou součástí jejich životního stylu.

kaiserky, kostky, ciabatty

Originální vyzkoušené recepty i příběhové texty jsou dílem blogerky a nadšené kuchařky Anity. Odborné příspěvky z oblasti výživy přináší nutriční terapeutka Bc. Blanka Procházková. Šéfkuchařem je Michal Suchánek, který na blog přináší své bohaté zkušenosti z oblasti profesionální gastronomie. Návštěvníkům blogu zprostředkuje moderní koncepty v gastronomii i foodstylingové tipy a triky.  

celozrnne pecivoBlog obsahuje několik pravidelných rubrik, díky kterým budou mít jeho čtenáři nejčerstvější inspiraci pro zkoušení nových receptů i přísun zajímavých informací z oblasti výživy a pečivových novinek. Kromě tematicky zaměřených receptů z kuchyní celého světa se blog specificky věnuje také vegetariánským pokrmům a ingrediencím (kategorie Vegie time), či naopak čistě masově zaměřeným receptům (kategorie mEAT@FISH). Bitva chutí je kategorie, ve které se pravidelně utkávají/setkávají dvě rozdílné ingredience a zajímavosti o nich. Rozsáhlá sekce O pečivu přináší detailní informace týkající se složení pečiva, rozdílů mezi použitím jednotlivých druhů mouky apod. i praktické informace ohledně nákupu pečiva, jeho skladování atd.

Nebudou zde chybět také informace o novinkách ze světa pečiva. Rady nutriční specialistky Blanky Procházkové nabízejí ve srozumitelné podobě informace o výživě obecně, o zařazování pečiva do jídelníčku dětí i dospělých i poznatky o nutričních specifikách při různorodých aktivitách a dietách.

chlebyBlog DOKŘUPAVA.CZ vzniká za podpory společnosti La Lorraine, která je osvědčeným výrobcem a dodavatelem pečiva k dopékání. Obsáhlá nabídka pečiva La Lorraine zahrnuje přes 300 různých druhů sladkého a slaného pečiva. Ročně se v kladenském výrobním závodě vyrobí okolo 48 tisíc tun pečiva pro místní trh i export do více než deseti evropských zemí. Pečivo je pro La Lorraine úžasně voňavou a křupavou vášní, kterou chce sdílet i se čtenáři nového blogu. Cílem vytvořeného blogu je rovněž přispívat k většímu povědomí o tom, jak si pečivo správně vybírat, jak jej z pohledu výživy správně zařazovat do jídelníčku a jak jej zajímavým způsobem využívat v každodenní gastronomii.

Medailonky autorů blogu DOKŘUPAVA.CZ:

ANITA PONEŠOVÁ – autorka originálních receptů a kulinárních postřehů na blogu DOKŘUPAVA.CZ

Vystudovala jsem obor propagace na Univerzitě Komenského v Bratislavě, celý život se profesionálně věnuji grafice v médiích, ale vaření je odedávna mým velkým koníčkem. Krájení cibule nadrobno považuji za formu meditace a nové recepty za výzvu. Snažím se vařit co nejzdravěji a nejpestřeji, co jen to jde, zároveň ale jako máma dvou malých dětí nemůžu v týdnu trávit veškerý svůj čas v kuchyni, proto upřednostňuji rychlou úpravu čerstvých surovin. P. S.: Som polovičná Slovenka, štvrtinová Maďarka a 100 % kuchynský praktik.

Bc. BLANKA PROCHÁZKOVÁ – nutriční terapeutka blogu DOKŘUPAVA.CZ

Věnuje se léčebné výživě i výživě zdravých osob, specializuje se také na výživu při sportu. Její služby vyhledávají sportovci rozmanitých disciplín, lidé s nadváhou, se zdravotními potížemi, maminky budoucí i současné.

Vystudovala vyšší zdravotnickou školu, obor diplomovaná dietní sestra, a na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích specializační bakalářský obor výchova ke zdraví. Několik let vyučovala odborné předměty pro budoucí nutriční terapeuty na zdravotnických školách
v Praze a v Plzni. V rámci celoživotního vzdělávání se aktivně i pasivně účastní odborných konferencí, je organizátorkou konferencí „Sportovní výživa“, konaných pod záštitou Institutu sportovního lékařství v pražském IKEM. Dlouhodobě je pravidelným hostem v pořadu České televize „Sama doma“, kde radí maminkám se stravováním nejen dětí. V současné době své poznatky o výživě uplatňuje i na mateřské dovolené při péči o malá dvojčata.

MICHAL SUCHÁNEK – šéfkuchař blogu DOKŘUPAVA.CZ

Svou praxi získal v nejluxusnějších francouzských restauracích v ČR – např. v restauraci pražského Tančícího domu, v Le Bistrot de Marléne, La Perle de Prague a Le Café Colonial. Dnes pracuje jako hlavní kuchař společnosti La Lorraine. Na svém postu ideálně spojuje znalosti ze špičkové gastronomie s pekařským uměním a kreativní povahou. Je také zkušeným lektorem vaření a členem představenstva AKC ČR. Baví ho práce s lidmi, a proto stále vyučuje i na škole vaření Chefparade. Často vystupuje v televizních programech. Profesionálně se zabývá foodstylingem. Věnuje se i novým trendům a rozvoji moderních konceptů v gastronomii. Hovoří a prezentuje ve 3 světových jazycích – anglicky, francouzsky a italsky.

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: www.DOKRUPAVA.CZ