Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Středa, 18.Říjen 2017
ijournal.cz

Nové balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou lákají k originálnímu grilování

red Zdroj: Kalamáta Papadimitriou 11.4.2016 Gastronomie

Výrobce balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou si pro letošní sezónu připravil dvě nové příchutě, díky kterým bude rodinné grilování dokonalé. Tou první je BBQ balzamikový krém, který skvěle využijete třeba při přípravě hamburgerů nebo kuřecích křídel, zatímco příchuť chili krásně vynikne s grilovanými rybami nebo mořskými plody.

Kalamari_S

BBQ balzamikový krém spojuje přirozenou kyselost balzamikového octa s aromatickými bylinkami, které mu dávají jedinečnou výraznou chuť. Hodí se nejen ke grilování, jak už napovídá jeho název, ale také do francouzských toustů nebo dokonce jako výjimečná omáčka ke smaženým hranolkům.

Balsamic cream 250 FINAL_chiliMilovníci pikantních chutí si přijdou na své, pokud maso před grilováním na pár hodin naloží do marinády z chili balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou. Kromě marinád je perfektní i na doplnění grilovaných klobás nebo k přípravě studených omáček.

Kromě těchto dvou novinek jsou v České republice k dostání tři další příchutě balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou: klasický tmavý, fíkový a s pomerančem a citrónem. Všechny mají vyváženou chuť a hustou konzistenci, díky které se s nimi skvěle pracuje při samotném vaření nebo i jen při dozdobení talířů.

 


                                 Nové recepty a videa s Honzou Součkem

Šéfkuchař restaurace La Casa Argentina Honza Souček pro letošní rok připravil celou sérii receptů, ve kterých využívá balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou jak v teplé, tak ve studené kuchyni. Ukazuje, že je možné je použít na přípravu nejen pečeného a grilovaného masa, ale třeba i při přípravě polévek nebo dokonce dezertů.

Celkem vzniklo 25 receptů, u nichž deset bylo navíc natočeno. Honza Souček ve videoreceptech názorně ukazuje, jak si lze rychle a jednoduše za pomoci balzamikových krémů připravit vynikající jídla. Mezi nimi je například hovězí hamburger, hrášková polévka, grilovaný ananas, nebo pečená pražma. Všechny recepty jsou dostupné na webu www.papadim.com/cs.

Balsamic cream 250 FINAL_barbecueRady Honzy Součka na perfektní grilování:

  • Marinády na maso by měly být chuťově velmi výrazné, ale je třeba si dát pozor, aby nepřebily chuť masa.
  • Marinovat je vždy nejlepší co nejdéle, ideálně přes noc. Pokud to není možné, nechte maso marinovat v kratší dobu pokojové teplotě.
  • Pokud připravujete maso na pánvi, je třeba ho alespoň trochu osušit, aby zbytečně neprskalo.
  • Pokud grilujete, potřete gril špekem, maso se pak nepřipéká.
  • Filátka z ryb grilujte krátce a zprudka, steaky na středním plamenu. Grilovat je ale vždy potřeba opatrně, aby se maso hned zpočátku nepřipálilo.
  • Grilovaná zelenina je perfektní příloha, která nepotřebuje příliš dochucovat. Stačí zakápnout olivovým olejem a balzamikovým krémem.

Jednoduché a rychlé dresinky na saláty

K letnímu grilování se výborně hodí čerstvé saláty ochucené dresinkem právě z balzamikového krému. Mezi nejoblíbenější zálivky Honzy Součka patří například dresink z kešu ořechů nebo nasládlý brusinkový.

Oříškový dresink připravíte jednoduše rozmixováním 100 g opražených kešu ořechů, šťávy ze dvou pomerančů, 3 polévkových lžic balzamikového krému s pomerančem a citrónem, 100 ml olivového oleje a 2 polévkových lžic medu.


Recept na brusinkový dresink:Balzamikový krém s pomerančem a citrónem

  • 100 g kompotovaných brusinek
  • Kůra a šťáva z jednoho citrónu
  • 3 lžíce klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
  • 2 lžíce medu
  • 100 ml olivového oleje
  • Sůl

Kompotované brusinky rozmixujeme tyčovým mixérem spolu s citrónovou šťávou a kůrou, balzamikovým krémem a medem do jemné hmoty. Poté pomalu zašleháme olivový olej a lehce osolíme. Takto připravený dresink těsně před podáváním smícháme s listy salátu.

Přirozená chuť korintských rozinek s minimem kalorií

Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou se vyrábí výhradně z korintských rozinek, které jsou od starověku známé svými antioxidačními účinky. Všechny balzamikové krémy jsou bezlepkové, zcela bez tuku a jedna lžíce krému obsahuje jen 17 kcal. Na českém trhu jsou už pátý rok a těší se stále větší oblibě mezi profesionálními i amatérskými kuchaři.

Balzamikové krémy jsou dostupné v obchodních řetězcích Makro, Billa, Globus, Tesco a Albert hypermarket. Prodávají se v praktických 250ml lahvičkách, jejichž doporučená cena je 99,90 Kč.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Kalamáta Papadimitriou