ijournal.cz

Naučte se míchat drink Leviatan s barmanem Tomášem Kubíčkem

red Zdroj: www.barman.cz. 25.8.2020 Gastronomie, Významné osobnosti, veřejné projekty
Výborný koktejl, který vznikl v Paříži pod rukama uznávaného českého barmana Rudolfa Slavíka, držitele Řádu čestné legie, který byl hrdinou a dlouholetým předsedou Francouzské barmanské asociace a válečným hrdinou. S drinkem Leviatan vyhrál soutěž 7. července 1934 v soutěži s Rémy Martin koňakem, která se pořádala na stejnojmenné lodi.

Uchvátila vás historie toho drinku? Určitě vás ohromí i jeho chuť! Koktejl se vyrábí za použití francouzského likéru vyráběného z pomerančů na bázi koňaku, který mu přidává na jedinečnosti.

LeviathanSuroviny
3cl Cognac
2cl Grand Marnier
2cl Cinzano 1757
2cl 100% pomerančového džusu

Příprava – 2 minuty v míchací sklenici
Nachladíme si skleničku a míchací sklenici pomocí ledu.

Ingredience si postupně odměříme do míchací sklenice.
Míchací sklenici naplníme kostkovým ledem.
Pomocí míchací lžičky 20x otočíme led po směru hodinových ručiček.
Koktejl scedíme za pomoci barového sítka do vychlazené skleničky bez ledu.
Nakonec zastříkneme pomerančovou kůrou, kterou následně vložíme do drinku.
Podáváme ve sklenici na šampaňské.

Podívejte se s Tomášem na přípravu a poslechněte si více zajímavostí v pořadu Na Baru:
https://www.youtube.com/watch?v=tbxxMDEaV5Q


Náš tip: Spiegelau Serve Collection sklenice na šampaňské 235 ml, 115 Kč, zakoupíte na
www.barman.cz.

Zajímavost
Rudolf Slavík se narodil 18.dubna 1900 v Klášteře u Mnichova Hradiště. V roce 1926 odešel do
Francie, kde se nejdříve živil natíráním Eifellovy věže a až poté započal svou profesionální dráhu
barmana. V letech 1932-1970 byl šéfbarmanem v jednom z klenotů pařížského hotelnictví, hotelu
George V.

Tomáš Kubíček, barman

Tomáš KubíčekBarmanem celým svým tělem i duší od roku 1998, kdy absolvoval svůj první barmanský kurz Františka Holíka a následně profesionální kurz s barmanem Romanem Uhlířem, pod kterým pak strávil pár let a učil se novým dovednostem. Barmanství se ihned stalo jeho největším koníčkem. Sbíral zkušenosti jako šéfbarman či manager legendárních pražských podniků, jako je například Cocktail Bar Rincón, Mecca či Duplex. Jako jeden z prvních v ČR založil barový catering (www.cocktailcatering.cz).
Zvědavost a chuť posouvat se dále ho zavedla i na pozici managera restaurace Restaurant Barock a Pravda v Pařížské ulici, kde nasbíral nové zkušenosti s vedením podniku. Založil produkční a cateringovou agenturu KUBICZECH production s.r.o. a začal se věnovat především svým osobním projektům. Dalším velkým krokem bylo založení firmy Barman s.r.o., se kterou dodnes zajišťuje prodej barmanských potřeb, poskytuje barový catering a realizuje celou řadu různých seminářů. Velké oblibě se těší i turnaje a soutěže pro barmany, jako Barmanská koule, kterou má na svědomí také Tomáš. V současné době pravidelně vydává svůj vlastní pořad NA BARU na YouToube, díky kterému se dozvíte mnoho cenných rad o barmanství a naučíte se připravovat nejrůznější alkoholické i nealkoholické drinky. Velkou spoustu zajímavých informací, které předává svým divákům v pořadu, nasbíral při cestování po světě za svou vášní a navštívil nejednu zemi původu různých destilátů.

Pořad na YouToube Na Baru
Facebook: NA BARU
Instagram: nabaru.cz
www.nabaru.cz


Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: www.barman.cz.