Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Čtvrtek, 18.Říjen 2018
ijournal.cz

KFC v České republice otevřelo 70. restauraci

red Zdroj: KFC 4.12.2015 Gastronomie, Koktejl

KFC, expert na kuřecí speciality, pokračuje v expanzi a posiluje svou pozici na českém trhu. Otevřelo totiž jubilejní 70. restauraci. Tato pobočka obslouží nově zákazníky z Frýdku Místku a je letošní druhou otevřenou restaurací. Díky vstupu do dalších měst oslovuje KFC nové zákazníky a přibližuje se svým fanouškům v regionech. Své příznivce si získává přípravou pokrmů té nejvyšší kvality se zaměřením na čerstvé ingredience převážně od lokálních dodavatelů a pečlivým zpracováním surovin přímo v restauraci.

KFC_exterier

Nová pobočka zahájila svůj provoz 12. listopadu v Obchodním centru Frýda a zákazníkům představuje zcela nový design. Zpracování interiéru klade důraz na odkaz zakladatele restaurací KFC Colonela Harlanda Sanderse a hlavní hodnoty značky – čerstvost, lokální dodavatele a ruční přípravu pokrmů, zároveň ale přináší i řadu inovací. Nově se v designu restaurace objevuje otevřená kuchyně, která umožní zákazníkům nahlédnout pod pokličku příprav pokrmů. Základem interiéru jsou kvalitní přírodní materiály, tvoří jej kombinace světlého dřeva, skla, kovu a živých rostlin. Specifické prvky designu zahrnují cihlové zdivo a velkoplošné grafiky rozmístěné na stěnách. Prostor restaurace nabízí posezení pro 70 návštěvníků v příjemném moderním prostředí. Restaurace bude otevřená denně, neděle – čtvrtek od 9 do 21:30, pátek – sobota až do 22:30. Zákazníky bude obsluhovat tým 45 zaměstnanců.

KFC_interier_1

„Velice nás těší otevření nové restaurace a o to víc, že se jedná již o 70. pobočku KFC na českém trhu. Frýdek-Místek je městem, kde KFC doposud chybělo a jsme proto rádi, že můžeme našim lokálním příznivcům připravovat naše kuřecí speciality,“ řekl Libor Hubík, provozní ředitel KFC a jednatel AmRest, a dodal: „V expanzi budeme i nadále pokračovat. Nové restaurace budou již v našem inovovaném moderním designu, který klade důraz na otevřenost prostoru. Do konce tohoto roku plánujeme otevření pobočky KFC ještě v Kolíně.“

Paska

U příležitosti dosažení tohoto významného milníku v počtu restaurací na trhu navazuje KFC na loňskou spolupráci s obecně prospěšnou společností Women for Women a věnuje peněžní dar ve výši 70 000 Kč na podporu projektu Obědy pro děti. Projekt pomáhá dětem, jejichž rodiče si nemohou dovolit financování stravy ve školních jídelnách. Umožňuje jim chodit na obědy a mít tak pravidelnou, teplou a vyváženou stravu.

Predani_seku 

Expanze KFC v ČR

Od okamžiku vstupu na český trh v roce 1994 rozvíjí KFC svůj koncept a síť restaurací, jež pravidelně nabízejí sezónní pochoutky, kterým milovníci kuřecího masa jen těžko odolávají. Necelý rok od otevření první restaurace v Praze zahájilo KFC regionální expanzi první pobočkou v Ostravě, po které následovaly Brno, Plzeň, České Budějovice, Olomouc a mnohá další místa. V současné době Hlavni_milniky_v_historii_KFC_v_crprovozuje KFC restaurace ve 22 městech 13 krajů České republiky. Od roku 2004 přibylo dalších 7 restaurací situovaných na dálničních tazích.

V roce 1999 představilo KFC kromě klasických kamenných restaurací také dva nové koncepty. Prvním jsou tzv. drive thru, které vycházejí vstříc řidičům a umožňují realizaci objednávek z pohodlí aut, a druhým jsou restaurace umístěné ve food courtech obchodních domů. Z celkového počtu 70 poboček 20 nabízí variantu drive thru a 33 se nachází v obchodních centrech.

V průběhu 21 let provozu restaurací KFC na českém trhu bylo obslouženo více než 175 milionů zákazníků. Pobočky přitom pro přípravu pokrmů využily přes 35 000 tun kuřecího masa, 10 000 tun zeleniny a téměř 30 000 tun brambor. Nejoblíbenějším pokrmem v KFC je Twister představený před 14 lety, následují KFC Hot Wings a Strips, B-smart z cenově výhodnějších nabídek a Grander a KFC kyblíky na zahnání většího hladu.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: KFC