Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Pondělí, 15.Říjen 2018
ijournal.cz

Italská jízda v síti restaurací Pizza Coloseum zakončí letošní rok v Toskánsku

red Zdroj: Pizza Coloseum 2.12.2014 Gastronomie

I když bezmezně milujete vybranou kuchyni či restauraci, každé lásce prospěje malé provětrání, a aby vám restaurace Pizza Coloseum nezevšedněly, zrodila se Via Italia. Jízdu po slunné „kozačce“ a pravidelné zpestření menu tím nejlepším z Itálie zakončí v tomto roce Toskánské hody. 

SONY DSC

Samotný název Via Italia vybízí k dobrodružné cestě po Itálii a degustaci toho nejlepšího, co každý regiontéto krásné země nabízí. Spanilá italská jízda započala v tomto roce v Ligurii, která poskytla českým návštěvníkům Pizzy Coloseum čerstvé bylinky, čerstvý špenát a bylinkové pesto. Duben byl samozřejmě ve znamení Velikonoc, kdy se italská rošáda se přestěhovala do Lazia. V květnu nemohl chybět chřest z Venetta a v srpnu pak to, co k létu neodmyslitelně patří, mořské plody, které dopluly až z daleké Sicílie. V říjnu jsme na skok zavítali do Piemonte a dopřáli si houbové speciality. A kde že letošní italské hody zakončíme? Přece v Toskánsku a pěkně divoce!

SONY DSC

Vítejte v regionu s šikmou věží a etruskými hradbami

Jak rozmanitá je historie Itálie a samotného Toskánska, tak rozmanitá je i toskánská kuchyně, i když pravda, nic moc pro vegetariány. Protože tento region zaslíben zvěřině a florentským biftekům jest, i když na stole nesmí nikdy chybět ani lehký bílý chléb a samozřejmě skvělé víno s nepřekonatelnou chutí slunce. Toskánsko je místem pro vysněné dovolené, a to nejen pro blankytné moře, slunce, na jehož východ a západ se nikdy nevynadíváte nebo stovky míst, kde se psaly celosvětové dějiny. Šikmá věž v Pise, umění z Florencie či Sieny, mramorové lomy u Carrary nebo nekonečně modré pobřeží. To vše dech bere, ale zároveň těžce soupeří o výsluní s toskánskou kuchyní, protože ta je téměř nepřekonatelná. Pokud si plánujete dovolenou a jste milovníky zvěřiny, mořských plodů, domácí pasty a skvělého vína, Toskánsko je vaší jasnou volbou. Anebo Pizza Coloseum, kde jsou připraveny toskánské zvěřinové hody.

šéfkuchař René Vokurka

šéfkuchař René Vokurka



Přeneste se ve dnech 8.12. – 21.12. na Campo dei Miracoli -náměstí Zázraků – a vychutnejte si to nejlepší z Toskánska v Praze.

Věděli jste, že v restauracích Pizza Coloseum vaří z originálních a čerstvých italských surovin? Sami si z Itálie až dvakrát týdně dováží 85 procent položek z celého jídelního lístku. Hlavní dodavatelé jsou z oblasti Emilia Romagna.

SONY DSC

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Pizza Coloseum