Věříte, že co je zdravé, nemůže být dobré? Ochutnejte nový výrobek Flora s máslem a změníte názor. Spojením kvalitních rostlinných olejů a másla vznikl výrobek, který přináší zdraví a skvělou chuť v jednom.
Jak je to možné? Oleje jsou důležitým zdrojem energie a v našem jídelníčku by neměly chybět například proto, že je potřebujeme pro vstřebávání některých vitaminů a že obsahují tělu prospěšné látky. Je ale třeba zdůraznit, že není olej jako olej. Původ oleje významně ovlivňuje jeho vlastnosti nejen z hlediska chutě, vůně a použití, ale také v oblasti zdraví. Právě díky rozdílnosti olejů odborníci doporučují jednotlivé druhy v jídelníčku kombinovat. Nejvýhodnějších vlastností pak dosahují výrobky, jejichž základem je vyvážená směs olejů obsahující zdraví prospěšné nenasycené mastné kyseliny ve správném množství.
Právě proto je Flora s máslem vyrobena se směsi kvalitních rostlinných olejů - slunečnicového, lněného a řepkového. Zatímco řepkový olej obsahuje vyvážený poměr omega 3 a 6 polynenasycených mastných kyselin, slunečnicový olej je bohatý na omega 6 mastné kyseliny a lněný olej je přirozeným zdrojem omega 3 polynenasycených mastných kyselin. Díky této kombinaci olejů vzniká směs nenasycených mastných kyselin přirozeně obsahující omega 3 a 6 mastné kyseliny, které jako součást pestré vyvážené stravy při zdravém životním stylu přispívají k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi, a tím pomáhají udržovat vaše srdce zdravé. Když se pak kvalitní rostlinné oleje spojí s máslem, vznikne tak lahodná chuť, která uspokojí nejenom vaše srdce, ale i apetit — nikdo už nemusí volit mezi zdravím a chutí.
Nevěříte, že Flora s máslem opravdu chutná skvěle? Vyzkoušejte ji nejen namazanou na čerstvém pečivu, ale také při přípravě pomazánek.
Ochutnejte česnekovou pomazánku z pečeného česneku s tymiánem
cca 300 g / počet porcí: 6
Ingredience
- 160 g Flora s máslem
- 12–15 větších stroužků česneku
- 5 snítek čerstvého tymiánu + na ozdobu
- 50 g strouhaného parmezánu
- citronová šťáva (dle chuti)
- čerstvě mletý pepř (dle chuti)
- sůl (dle chuti)
- ½ lžíce olivového oleje
- alobal
Postup
Troubu předehřejeme na 175 °C. Neoloupané stroužky česneku vložíme do zapékací mísy, zakápneme olejem a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Obsah mísy protřepeme, aby se stroužky česneku obalily olejem a kořením, a pečlivě ji přikryjeme alobalem. V rozpálené troubě pečeme asi 45 minut, česnek by po této době měl být zcela měkký. Necháme jej vychladnout, odstraníme slupky a jemně rozmačkáme vidličkou. Ve food procesoru zpracujeme Flora s máslem, parmezán a lístky tymiánu. Nakonec už jen vmícháme připravený česnek (snažíme se, aby v pomazánce zůstaly viditelné kousky). Na závěr už jen dochutíme čerstvě mletým pepřem, solí a případně pár kapkami citronové šťávy. Pomazánku podáváme s čerstvým rustikálním pečivem a dle chuti dozdobíme bylinkami.
Tip: Pomazánka také skvěle dochutí grilované maso či pečenou zeleninu a brambory.