Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Sobota, 16.Prosinec 2017
ijournal.cz

První Radegastovna v Praze i v Čechách

red Zdroj: Radegastovna Kolbenka 25.11.2017 Koktejl, Zajímavosti
Plzeňský Prazdroj otevřel první značkovou hospodu Radegastu v novém designu nejen v Praze, ale i Čechách. Už i v Praze si tak lidé mohou dopřát špičkově načepované tankové pivo Radegast, které nejlépe chutná ve spojení s kvalitní gastronomií v originálním prostředí.  

Foto_Radegastovna Kolbenka je první značková hospoda Radegastu v Praze  i v Čechách

Vychutnat si nezaměnitelnou chuť správně hořkého piva Radegast, díla nošovických sládků, v originálním prostředí chceme umožnit milovníkům zlatavého moku i v ostatních regionech a přiblížit jim prostředí, kde je Radegast „doma“ – Beskydy,“ vysvětluje manažer značky Radegast Marek Grabovský. „Radegastovna má poskytovat ojedinělý a neopakovatelný zážitek milovníkům Radegastu. Interiér symbolizuje a oslavuje především sílu chlapského ducha, protože Radegast je pivo pro pravé chlapy,“ dodává Marek Grabovský. Všechny interiérové prvky poukazují na svůj původ v přírodě, podobně jak to dělají i nošovičtí sládci použitím výhradně přírodních surovin při vaření piva. Kde jinde by měl být Radegast doma, když ne právě v Radegastovnách?

Foto_Zprava obchodní sládek Plzeńského Prazdroje Václav Berka, majitel Radegastovny Jaroslav Nový a architekt Jan Bouček

Koncept Radegastoven od architekta Jana Boučka je založen na myšlence použití jednotlivých materiálů v jejich „syrové“ až původní podobě – dřevo a kámen se tu snoubí s materiálem vznikající lidskou činností – ocelovým plechem. Dominantou interiéru je pohanský bůh Radegast, který shlíží na hosty a společně s výčepem vévodí celému prostoru. Kromě sochy hospodě dominuje výčep, srdce hospody, který je řešen jako kamenný monoblok a připomíná kamenný kvádr přímo z lomu.   

Foto1b_Součástí slavnostního otevření Radegastovny Kolbenka byl křest výčepu

Radegastovna Kolbenka vnáší do kdysi nejprůmyslovější čtvrti hlavního města – Vysočan atmosféru a pohodu Beskyd, kterou si až dosud vychutnávali návštěvníci těchto restaurací jen na Moravě. Název nového přírůstku se nabízel sám, vždyť sídlí v lokalitě bývalého gigantu ČKD, resp. Kolben a Daněk.

 „Původní hospoda stála jen na pivu, v prostředí, které dávno neodpovídalo nárokům současných spotřebitelů,“ vrací se na počátky rozhodování o převzetí objektu Jaroslav Nový, majitel a provozovatel. „Je to lokalita budoucnosti, která se rychle rozvíjí, a proto jsme hledali něco nového a neotřelého jako důstojný stánek pro výborné pivo a moderní gastronomický koncept. V tom nám pak byl koncept Radegastovna konečnou nápovědou.“

 „O tom, že jsme hledali jiný koncept, než je obvyklý, svědčí skladba piv na čepu. Vsadili jsme na Radegast Ryze Hořkou 12, která je hlavním pivem. Tuto dominanci nechceme rozmělňovat přítomností jiných oblíbených značek, na které si lidé mohou dojít jinam,“ vysvětluje druhý z provozovatelů Karel Krämer.   

Foto_V pražské Radegastovně Kolbenka umí všechny stypy čepování 

Šéfkuchaři Michal Arnold a Josef Prošek připravují jídla, která nesou ducha Beskyd a Valašska, ale i tradiční pokrmy, které se snaží připravovat originálními způsoby. Mezi nejtypičtější patří Valašská kyselica, k pivu domácí sulc, placky z bramborových škubánků s houbami, z beskydských specialit moravské zelňáky se špenátem, strapačky se zelím a uzeným masem, z dezertů pak pravé valašské frgále.

Radegastovna Kolbenka: Otevřeno denně 11:00 – 24:00, adresa: Kolbenova 16, Praha 9, Tel. 735 121 242

FB: www.facebook.com/radegastovnakolbenova

webové stránky: www.radegastovnakolbenka.cz

e-mail: info@radegastovnakolbenka.cz

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Radegastovna Kolbenka