Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Pondělí, 20.Květen 2019
ijournal.cz

Oficiální představení společností VegUp a VegSnack zaměřené na zdravou stravu

red Zdroj: Fine Gusto Nature, VegUp a VegSnack 13.3.2019 Zajímavosti
Potravinářská skupina z Pardubicka představila nové firmy ve svém portfoliu. Skupina nyní provozuje mimo již známého výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature také další dvě nové společnosti; VegUp zabývající se výrobou sušených naklíčených semínek a VegSnack, která vyrábí zdravé luštěninové krekry.

Fine Gusto 

„V minulém roce jsme se zaměřili na vývoj dalších zdravých výrobků, které by doplnily naše portfolio. Výrobu sušeného masa jsme proto rozšířili o další dvě společnosti, které jsou zaměřené spíše na vegetariánský a veganský sortiment,“ řekla Lucie Klokočníková, ředitelka společností Fine Gusto Nature, VegUp a VegSnack.

VegUp_Slunecnice naturalFirma VegUp vyrábí sušená naklíčená semínka, ze kterých následně mele mouky a vločky nebo je ochutí a prodává k přímé spotřebě jako zdravou alternativu chipsů. „Při klíčení semínka získávají mnoho zdravotních benefitů. Celý proces klíčení totiž přemění složité struktury zásobních látek na jednodušší a pro člověka stravitelnější a zvýší využitelnost všech živin,“ upřesnil Pavel Doležal, jeden ze zakladatelů a jednatelů společností. Naklíčená semínka mají široké využití v kuchyni, lze je přidávat nejen do kaší a jogurtů, ale také do těstovin a zapékaných jídel. Díky tomu se významně zvýší nutriční hodnota pokrmů. Mouka z naklíčených semínek může zase vylepšit složení sladkého i slaného pečiva, aniž by negativně ovlivnila jeho chuť. Výhodou sušeného výrobku oproti doma vyklíčeným semínkům je univerzálnost použití, i to, že je vždy k dispozici v potřebném množství. V portfoliu má firma sušená naklíčená semínka například z hrachu, červené čočky, slunečnice, ovsa, mungo fazolí, vojtěšky, pšenice, kukuřice, cizrny, řepky aj.

VegUp_semínka
Společnost navázala úspěšnou spolupráci na výzkumu a vývoji svých produktů s Českou zemědělskou univerzitou a Vysokou školou chemicko-technologickou. V rámci distribuce do pekárenských provozů se společnost VegUp spojila také s obchodní skupinou BNG Group.

„Další společností, kterou se nám podařilo úspěšně spustit, je firma VegSnack, která vyrábí rostlinné snacky, tedy například luštěninové chipsy, které jsou také zdravou alternativou pro mastné chipsy či popcorn,“ dodává druhý jednatel a zakladatel firem David Novák. Luštěniny, jako například cizrna, červená čočka, žlutý hrách, představují velké množství bílkovin, komplexních sacharidů a vlákniny, jsou proto velice prospěšné pro lidský organismus. Velkou předností luštěninových chipsů je způsob zpracování formou pečení a ruční výroba.
VegSnack_cocka+mak VegSnack_hrach+kokosVegSnack_cizrna+mak












Novinky v oblasti výroby a produktů představila také již několik let zavedená firma Fine Gusto Nature, která vyrábí sušené maso. Na konci minulého roku získala certifikát IFS (International Food Standard), který zajišťuje vysokou kvalitu a bezpečnost potravinářských produktů.

Sortiment výrobků společnost rozšířila o sušené hovězFine Gusto_Biltongí maso biltong, jehož receptura pochází z Jižní Afriky. „Biltong se připravuje z vybraných plátků syrového masa nakrájených na pruhy podél nebo napříč svalovinou. Trochu se podobá jerky tím, že se jedná také o kořeněné sušené maso, ale liší se přísadami, chutí a výrobním procesem,“ upřesnil Pavel Doležal.


Další novinkou uvedenou na trh je drcené hovězí a krůtí sušené maso, které má rozmanité použití například v pečivu, slaných musli tyčinkách, instantních polévkách a podobně. Díky vysokému obsahu bílkovin a zanedbatelného množství soli je sušené maso Fine Gusto vhodné jak pro sportovce, tak i pro manažery v hektických dnech, nebo pro každého, kdo má rád skutečnou chuť masa.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Fine Gusto Nature, VegUp a VegSnack