Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Pondělí, 25.Červen 2018
ijournal.cz

K létu zmrzlina patří!

red Zdroj: Sage 27.5.2018 Hi-tech a bydlení

Horké dny nás lákají na lákavě chladivé barevné kopečky v kornoutu. Nejde ale jen o to ochlazení – zmrzlina by měla být také zdravá a lahodná, tedy bez zbytečných přidaných látek a zároveň dokonalé konzistence. Obojího můžeme dosáhnout, když si zmrzlinu uděláme doma. Výsledek bude stejně dokonalý jako z té nejlepší gelaterie, když si vezmeme na pomoc prémiový zmrzlinovač Sage BCI600 The Smart Scoop.

 zmrzlinovač

Na rozdíl od často doporučovaných domácích výrobníků to je přístroj s kompresorem. To znamená, že nám odpadnou zdlouhavé přípravné práce jako namrazování nádoby či přidávání ledu a konečné zamrazení v lednici. Sage BCI600 vše zvládne sám.

Je to první výrobník zmrzliny, který automaticky rozpozná hustotu připravovaného mraženého dezertu podle vašeho nastavení a bude dezert uchovávat mražený až do podávání. Má dvanáct programů, u nichž strukturu suroviny spolehlivě rozezná.To je velice důležité, protože správná zmrzlina musí být nadýchaná, a zároveň v ní nesmíme rozeznat krystalky ledu. To se pochopitelně netýká sorbetu, který si se Sage BCI600 připravíme pochopitelně také, stejně jako mražený jogurt nebo gelato, krémovou zmrzlinu italského typu, jež na rozdíl od americké obsahuje minimum vzduchu.

Přístroj uchová vyrobenou zmrzlinu v chladu až tři hodiny a dovede ji zamrazit až na mínus třicet stupňů Celsia pro další uchovávání. Ovládání pomocí LCD displeje je elektronické a jednoduché, průhledné víko nám umožní kontrolu přípravy – což je při dokonalosti zmrzlinovače Sage BCI600 vlastně zbytečné. Víkem ale můžeme během přípravy mražené lahůdky přidávat třeba oříšky či sekanou čokoládu podle chuti.

Takže co říkáte? Kupovanou zmrzlinu s chemií nebo takovou, u níž budeme velice dobře vědět, co obsahuje, bude dokonalé konzistence, a hlavně podle naší chuti.

 

Tip na lahodnou zmrzlinuzmrzlina

Ingredience:

  • Smetana na šlehání 33 % – 500 ml
  • Třtinový cukr – dle chuti
  • Vejce 2 celá
  • Žloutky 2
  • Vanilkový lusk
  • Vanilkový extrakt

Postup:

Smetanu nalijte do hrnce a společně se semínky z vanilkového lusku dejte ohřát na sporák (smetana nesmí přejít varem). V mezičase si dejte nachladit zmrzlinovač.

V misce vyšlehejte vejce, žloutky, lžíci vanilkového extraktu a cukr. Poté do vyšlehaných vajec vmíchejte část horké smetany.

Tuto směs přelijte zpět do hrnce ke zbývající smetaně a míchejte, dokud směs nezhoustne. Základ na zmrzlinu přelijte do vychlazeného zmrzlinovače, zmáčkněte tlačítko Start a čekejte až se ozve zvuk, který signalizuje, že je vaše zmrzlina hotová.

Dobrou chuť!

 Sage BCI600 The Smart Scoop

  • Výrobník zmrzliny s kompresoremzmrzlinovač Sage
  • Vyroben ze slitiny ušlechtilých kovů a nerezové oceli
  • 12 programů nastavení struktury
  • Uchování v chladu až na 3 hodiny
  • Vychlazení až na -30 °C
  • LCD displej s elektronickým ovládáním
  • Ekologická chladicí kapalina R134A
  • Příkon 200 W
  • Rozměry (š×h×v): 39 × 26 × 23 cm

                                                                                                                            Doporučená cena 8 490 Kč
Příslušenství:

  • 1 l nádoba na zmrzlinu nebo sorbet
  • Vyjímatelná lopatka
  • Čisticí kartáč

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Sage