Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Čtvrtek, 14.Listopad 2019
ijournal.cz

EXPRES MENU slaví 20 let a představuje krkonošské speciality

red Zdroj: Expres menu 15.10.2019 Gastronomie

Rodinná firma EXPRES MENU, výrobce hotových jídel určených na doma i na cesty, slaví letos 20 let od svého založení a při té příležitosti přináší pro své zákazníky limitovanou edici složenou z typicky krkonošských receptů. Speciální menu připravili ve spolupráci s šéfkuchařem hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou Jiřím Švestkou ml.
Krkonossky set - kufrik
„Za 20 let jsme pro naše zákazníky – cestovatele, výletníky, rodiny na dovolené, chataře, kempaře nebo zjednodušeně řečeno všechny, kteří si nestíhali jinak připravit jídlo – vyrobili miliony porcí kvalitních hotových jídel. Nyní se rádi vracíme k našim kořenům a ve spolupráci s krkonošským mistrem kuchařem Jiřím Švestkou ml. jsme sestavili sadu regionálních receptů, ve které nabídneme kančí pečeni (500g) s chlupatými knedlíky se zelím (500 g), kulajdu s liškami (600 g) nebo tradiční dezert zvaný krkonošský macek (Pečený koláč připravený podle receptů našich babiček z uvařených brambor, jablek, tvarohuKančí pečeně, brusinek a medu, 400 g),“ přibližuje zakladatel Petr Sogel cestu, která EXPRES MENU pomyslně zavedla zpět do Krkonoš.

Kulajda s liskami









Krkonossky macek
Chlupate knedliky se zelim









Limitovanou edici jídel zakoupíte za cenu 599 Kč v kufříku, který navíc
poslouží i jinak – hned poté, co se posilníte EXPRES MENU, si můžete na zadní straně zahrát krkonošské „Člověče, nezlob se“ a třeba se potkat s ostatními figurkami na Luční boudě, vystoupat na pomyslnou Sněžku nebo se poradit s Krakonošem, kudy se vydat dál.
kufrik1_EXPRES_MENUJiří Švestka ml. vysvětluje svůj postoj k českým receptům: „Mám českou kuchyni rád a nemyslím si, že by byla nezdravá, obzvlášť v dnešní době, kdy existuje spousta moderních technologií a pokrmy se mohou připravit zdravěji. To se týká právě i EXPRES MENU, protože díky jejich speciální metodě CTP je možné vařit bez konzervantů nebo jakýchkoli jiných přidávaných látek. Jídla přitom i po letech chutnají, jako by byla právě uvařená.“ 

EXPRES MENU založil původním povoláním architekt Petr Sogel v roce 1999. Z původně malé firmičky s jídly vařenými v hotelové restauraci vyrostla ve firmu s vlastním výrobním závodem v Trutnově Poříčí a desítkami zaměstnanců. Za 20 let existence bylo vyrobeno několik miliónů jídel, z toho například 619 600 porcí guláše, 474 000 porcí polévky, 270 000 porcí svíčkové a 265 900 španělských ptáčků. Petr Sogel bilancuje: „V prodejnosti stále vedou české klasiky, jako je svíčková, španělský ptáček, kuře na paprice, rajská omáčka nebo hovězí guláš. Jsme rádi, že sortiment nyní doplní i krkonošské speciality, a budou tak moci strávníky doprovázet na jejich cestách po celém světě.“

 

Více o EXPRES MENU se dozvíte na www.expresmenu.cz

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Expres menu