Motto: Úspěch je směsicí tvrdé práce a velkých snů. (Lee Iacocca)
Dnes je Pondělí, 25.Červen 2018
ijournal.cz

Domácí zmrzliny na letní odpoledne

red Zdroj: Vitana 12.6.2018 Gastronomie

V teplých letních dnech vždy potěší dobrá zmrzlina. Milují ji všichni bez rozdílu věku, ale není nad vlastnoručně připravenou! Pokud si ji připravíte do mrazáku, máte vystaráno na několik dní. Sorbety, smetanové nebo jogurtové zmrzliny jsou dokonalý osvěžující dezert, při jehož přípravě můžete zpracovat veškeré letní ovoce. Fantazii se tu opravdu meze nekladou, je to snadné a peněženky neutrpí újmu, když si děti chtějí jít dvakrát přidat!

Jak se zaručeně stane váš zmrzlinový dezert nezapomenutelným? Příprava je jednoduchá, obzvlášť když využijete třeba Pomocníka pro přípravu zmrzliny od Vitany.

Sedm inspirací pro podporu vaší chuti otevřít mrazák a ukázat vlastnoručně vytvořený mražený dezert na Instagramu:

 

  1. Neváhejte využít formičky různých tvarů – malé bábovky a silikonové formy na muffiny poslouží k výrobě originálních zmrzlinových dortíků. Stačí je pak vyklopit na talíř
    a dozdobit ovocem a čokoládovou polevou.
  1. Vyrobte originální misky na zmrzlinu z kůry citronu či pomeranče. Citrus omyjte, rozřízněte napůl, dužinu vydlabejte a použijte na osvěžující limonádu či mojito. Okraj kůry otiskněte do třtinového cukru, poté naplňte zmrzlinovou směsí a dejte
    do mrazáku. Před servírováním zapíchněte do zmrzliny lísteček máty.
  1. Děti chtějí zmrzlinu do kornoutu, který nemáte? Nevadí – porci domácí zmrzliny přitlačte z obou stran kulatou máslovou sušenkou. Okraje zmrzliny objeďte nožem pro docílení perfektního tvaru a zmrzlinový sendvič se skvělou oplatkou je na světě.
  1. Vyrobit zmrzlinový dort je samozřejmě také mnohem jednodušší, než si představujeme! Vrstva oplatků, vrstva zmrzliny, další vrstva oplatků, vrstva zmrzliny… Vše zamrazit a při servírování krájet na plátky. Dozdobte čokoládovou polevou.
  1. Překvapte na letním pikniku „personalizovaným“ nanukem. Ponechávejte si dřívka z různých nanuků a předtím, než je píchnete do formiček na zmrzlinu a dáte do mrazáku, popište je jmény hostů a milým vzkazem. Budete originální a s minimem času máte úspěch zaručen!
  1. Jedete na výlet v teplém letním dnu? Zmrzlé domácí nanuky před cestou naskládejte do velké termosky a překvapte děti osvěžujícími nanuky už cestou v autě nebo ve vlaku.
  1. Protáhl se váš odpolední piknik do večera? To už servírujte zmrzlinu v duchu „industry“ stylu. Nebojte se recyklovat různé malé plechovky a naplňte je pěkně po okraj barevnou domácí zmrzlinou.

 

A zde pro vás máme dva neotřelé zmrzlinové recepty návdavkem:

 

Domácí jahodová zmrzlina se slazeným kondenzovaným mlékem

Počet kusů: cca 14 nanukových formičekjahodová zmrzlina

 

Ingredience

Smetana ke šlehání: 250 ml

Čerstvé jahody: 150 g

Sladké kondenzované mléko: 150 g

Pomocník pro přípravu zmrzliny Vitana 1 sáček = 15 g


Postup

Obsah sáčku Pomocník pro přípravu zmrzliny Vitana smícháme s 250 ml smetany ke šlehání. Rozmixujeme 150 g jahod (lze čerstvé i mražené) se slazeným kondenzovaným mlékem (150 g). Do mixu jahod se slazeným mlékem přimícháme vyšlehanou šlehačkovou směs. Naplníme nanukové formičky a vložíme ihned do mrazáku. Získáme cca 500 g zmrzliny.

Tip: Podávejte dozdobené čerstvými jahodami.

 

Jahodovo-rebarborová drobenka podávaná s vanilkovou zmrzlinou

Počet kusů: 8

 vanilkova zmrzlina

Ingredience

Rebarbora: 100 g

Jahody čerstvé: 100 g

Vanilkový cukr Vitana: 10 g

Cukr krupice 80 g

Máslo: 80 g

Bramborový škrob: 30 g

Voda: 50 g

Mandle blanšírované, sekané: 40 g

Mouka polohrubá: 50 g

Skořice mletá Vitana: 2 g

Sůl: 2 g

Pomocník pro přípravu zmrzliny Vitana 1 sáček = 15 g

Vanilková zmrzlina

 

Postup

V jedné misce smícháme mouku polohrubou, povolené máslo, skořici, sůl a nasekané mandle. Hmota se bude spojovat do malých shluků. V druhé misce smícháme očištěné a nakrájené jahody, oloupanou rebarboru nakrájenou na kolečka, cukr krupici, vanilkový cukr
a bramborový škrob spojený s vodou.

Porcelánové zapékací formičky vymažeme máslem, vyskládáme směsí ovoce a vršek zasypeme sypkou směsí. Pečeme do zlatova 30 až 35 minut na 170 °C. Podáváme s vanilkovou zmrzlinou. Recept na vanilkovou zmrzlinu najdete na obalu Pomocníka pro přípravu zmrzliny Vitana.

Tip: Vanilkovou zmrzlinu připravte podle receptu Vitana s Pomocníkem pro přípravu zmrzliny.

 

cukr                                      TIPY NA PRODUKTY

Cukr vanilkový

Ideální nejen k posypání pečených i nepečených moučníků, ale důležitý právě k ochucení krémů a zmrzlin, alkoholických nebo nealkoholických nápojů.

Cena: 5,90 Kč

pomocnik
Pomocník pro přípravu zmrzliny

Suchá směs pro přípravu zmrzliny se používá na ochucení a zahuštění surovin, jako jsou například různé produkty z mléka při přípravě domácí zmrzliny. Obsahuje pravou vanilku. Vhodné přidat různé druhy ovoce dle chuti, získáte tím výbornou domácí zmrzlinu.

Cena: 12,90 Kč

 

 

 

 

 

 

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: Vitana